דורעם גונט, הארץ

קיש תרד עם גבינה בולגרית ואגוזי מלך

עלי תרד (ShutterStock)
עלי תרד (ShutterStock)

מצרכים

  • חומרים (לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ):
  • לקלתית:
  • כוס קמח
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה, קרה
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 500-600 גרם עלי תרד טריים קטנים
  • 3 ביצים
  • כוס שמנת מתוקה לבישול (15% שומן)
  • 200 גרם גבינה קשה (צהובה) מגוררת
  • 200 גרם גבינה בולגרית, מפוררת ביד
  • 1/3 כוס אגוזי מלך, קלופים ושבורים ביד
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • פלפל (רצוי לבן)
  • כפית קצח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים את שני סוגי הקמח עם המלח, החמאה והביצה, עד לקבלת פירורים. מעבירים לקערה או למשטח עבודה ולשים בידיים, רק עד לקבלת בצק (עיבוד יתר מקשה את הבצק). אם הבצק יבש, מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אם הבצק רטוב - מוסיפים מעט קמח. מגלגלים לכדור, מכסים בניילון ומקררים חצי שעה. מרדדים ואופים ללא המלית, כמו במתכון לקיש בטטה.
  • 2. מכינים את המלית: שוטפים היטב את התרד. מנערים מהמים ומעבירים לסיר. מחממים על אש גבוהה עד שהתרד משנה את צבעו ומאבד מנפחו. מצננים מעט וסוחטים היטב מעודפי הנוזלים.
  • 3. בקערה מערבבים את הביצים, השמנת המתוקה, הגבינות (משאירים חלק מהגבינה הצהובה המגוררת לפיזור מלמעלה) והאגוזים, ומתבלים בקצח, באגוז מוסקט ובפלפל לבן (אם הגבינה הבולגרית מלוחה, סביר שלא יהיה צורך בתוספת מלח). מוסיפים את התרד ומערבבים. יוצקים את המלית על קלתית הבצק וזורים מעל את שארית הגבינה המגוררת. אופים בחום של 180 מעלות עד שהקיש מזהיב יפה (כשעה). מחכים לפחות רבע שעה לפני שפורסים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם