וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם ל?תת

יש אבקת לתת בהירה וכהה, למתכון הזה צריך את הבהירה. אני קניתי בכלל בשביל מתכון אחר שעוד לא ניסיתי, ובינתיים גיליתי שאפשר להכין איתה את הלחם הנחמד הזה. האבקה תורמת למרקם נהדר, קרום פריך, תוך רך מאוד וריח מיוחד. קונים בחנויות המתמחות בבישול ואפייה (קופסה קטנ

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

לחם לתת ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
לחם לתת ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • חומרים לכיכר אחת:
  • לבצק:
  • 1 כוס קמח לבן רגיל
  • 2 כוסות קמח מלא
  • 1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרית
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות אבקת לתת בהירה
  • 1 כוס חלב פושר (אפשר להחליף חלק או הכל במים)
  • 25 גרם חמאה/מרגרינה, מומסת, לא חמה

אופן ההכנה

  • 1. מנפים לקערה את שני סוגי הקמח. מוסיפים את כל חומרי הבצק לפי הסדר הרשום, תוך לישה ביד או במיקסר, עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של שעה.
  • 2. משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה. מוציאים את הבצק מהקערה, מעצבים ביד לכיכר בגודל התבנית ומניחים בתבנית. מניחים לתפיחה נוספת (לא מכוסה), כחצי שעה.
  • 3. מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה קטנה מערבבים את כף אבקת הלתת וכף החלב ומורחים בעזרת מברשת על הכיכר התפוחה, בעדינות, שלא תתפנצ'ר. אופים 40-50 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם המוחדר למרכזו יוצא כמעט יבש, עם כמה פירורים לחים. מוציאים ומצננים על רשת. אפשר להקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully