נושאים חמים

כנאפה מסורתית

כנאפה טובה באמת לא חייבים לקנות בשוק, אפשר גם להכין בבית. מסעדת "הכנאפה", שיודעת דבר או שניים על קינוחים שכאלה, מראה כיצד עושים את זה נכון.

כנאפה נצרת (מערכת וואלה! NEWS , איתן אלחדז)
כנאפה נצרת (מערכת וואלה! NEWS , איתן אלחדז)

מצרכים

  • לכנאפה:
  • רבע קילו אטריות קדאיף
  • 100 גר' שומן - חמאה\מרגרינה (מומס)
  • 350 גר' גבינת ריקוטה בלי מלח
  • סירופ:
  • כוס סוכר
  • כוס מים
  • כפית מי ורדים (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסירופ: מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבלת סירופ לקראת סיום מוסיפים את מי הורדים לפי הטעם הרצוי.
  • 2. מכינים את הכנאפה: במחבת בגודל הרצוי (מומלץ קוטר 26) יוצקים את השומן ומעליו משטחים את אטריות הקדאיף. את האטריות יש להדק לתחתית כך שהשומן יעלה מעל ויכסה את האטריות. מעל הקדאיף מסדרים את הגבינה בצורה אחידה ומניחים על הגז על אש בינונית.
  • 3. בזמן שהכנאפה מתבשל על הגז יש לסובבו כך שהבישול יתפוס בכל מקום כ- 10-15 דקות. לאחר בישול הכנאפה הופכים את הכנאפה על מחבת או כל משטח בגודל הרצוי כך שהגבינה תמצא בתחתית. יוצקים את הסירופ שהכנו מעל הכנאפה ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים