סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

לחם שיפון מלא

מתכון שמבוסס על קמח מלא בלבד, שיפון וחיטה.

לחם שיפון מלא על הרשת ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)
לחם שיפון מלא על הרשת ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • מרכיבים ל-2 כיכרות:
  • סטרטר:
  • 1 כוס קמח שיפון מלא
  • 1 כפית שמרים יבשים (או 8 גרם שמרים טריים)
  • ¾ כוס מים
  • בצק:
  • 3 כוסות קמח שיפון מלא
  • 3 כוסות קמח חיטה מלא
  • 2 כפות גלוטן (להשיג בחנויות לצרכי אפייה)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 1 כף דבש או סוכר חום
  • ½2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים סטרטר: מערבבים את השמרים בקמח, מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומשהים לתסיסה מחוץ למקרר במשך כ-3-4 שעות.
  • 2. מכינים בצק: מנפים לקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואת הגלוטן. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם מקודם בחצי כוס מהמים).
  • 3. מוסיפים את המים והדבש ולשים במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד, כ-2 דקות. מכסים את הקערה עם הבצק בתוכה במגבת לחה, ומשהים 20 דקות.
  • 4. מוסיפים לבצק שבקערת המיקסר את הסטרטר התוסס וממשיכים ללוש במהירות איטית. הבצק נהיה בהתחלה בוצי ודביק, אך לא מוסיפים קמח, אלא ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שהוא נהיה חלק, רך וגמיש.
  • 5. מגלגלים את הבצק בקמח מלא ומניחים אותו בקערה נקייה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי.
  • 6. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת יבשה וממתינים 10 דקות.
  • 7. מעצבים מכל חלק ככר מוארכת ומהודקת, ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית שטוחה. מכסים בניילון או במגבת ומשהים חצי שעה.
  • 8. חורצים בכיכרות שהתחילו לתפוח חריצים אלכסוניים, מכסים שוב ומשהים להמשך התפיחה, כחצי שעה נוספת.
  • 9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-40-45 דקות, עם אדים ב-10 הדקות הראשונות, עד שהכיכרות שחומות, הקרום שלהן נוקשה למגע והן קלות יחסית במשקלן.
  • 10. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם