פבלובה של תותים וקרם מסקרפונה

המתכון מאת השף איל לביא מסעדת PASTIS.

פבלובה של תותים וקרם מסקרפונה (יח
פבלובה של תותים וקרם מסקרפונה (יח"צ)

מצרכים

  • 6 מרנגים (נשיקות) עגולים ושטוחים בקוטר 10 ס"מ
  • או מרנג אחד עגול גדול בקוטר 24 ס"מ
  • 600 גר' תותים טריים, נקיים ושטופים
  • 1+2 כף אבקת סוכר + חצי לימון טרי
  • לקרם מסקרפונה:
  • 150 גר' גבינת מסקרפונה
  • 250 גר' (מיכל) שמנת מתוקה
  • 4 כפיות גדושות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • לרוטב בלסמי:
  • חצי כוס חומץ בלסמי משובח
  • 2-3 כפות סוכר זהוב (דמררה)

אופן ההכנה

  • 1. את התותים חותכים לקוביות או פשוט פורסים אותם לפרוסות דקות.
  • 2. בקערה גדולה מערבבים את התותים החתוכים (משאירים 100 גרם תותים בצד) עם 2 כפות אבקת סוכר וכפית ממיץ הלימון הטרי. שומרים בקירור.
  • 3. את 100 גר' התותים הנותרים יש לערבל בבלנדר עם כף אבקת סוכר לקבלת "קולי" (רוטב) של תותים. לקולי מוספים 2-3 כפיות מיץ לימון טרי לחיזוק הטעמים ושומרים בקירור עד להגשה.
  • 4. בקערת מיקסר שמים את גבינת המסקרפונה ומפעילים על מהירות נמוכה. לאחר 2-3 דקות מוסיפים את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל ומגבירים מהירות.
  • כשהמסקרפונה והשמנת הופכים לקצפת יציבה אך לא קשה מדי, עוצרים את פעולת המיקסר.
  • 5. מכינים את הרוטב: מכניסים את הבלסמי והסוכר לסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית עד לצמצום 70% מהבלסמי. מקררים את הרוטב ושומרים להגשה.
  • 6. מרכיבים את המנה: על צלחות הגשה מסדרים את המרנגים . מעל כל מרנג מוזגים קרם מסקרפונה ובעזרת כף מחלקים את התותים ומפזרים מעל המסקרפונה. מעטרים את הפבלובות בקולי ובבלסמי, ומגישים.
  • *אופציות נוספות להגשה – קולי פסיפלורה (מחליפים את התותים בפרי פסיפלורה טרי שנטחן בבלנדר ללא הגרעינים), ניתן לעטר בתותים, בקצפת ובאגוזי לוז קלויים וגרוסים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם