סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה!

כדורי בצק גבינה במילוי זיתים

על שכמותם נאמר: "לחן: עממי". מאפה טעים, פשוט ונפוץ, שגרסה כזו או אחרת שלו רווחת בכל קהילה.

כדורי גבינה וזיתים ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)
כדורי גבינה וזיתים ( סמדר זורע ברמק ) (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • מרכיבים לכ-100 כדורים:
  • לבצק:
  • 3 כוסות קמח לבן (420 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • 250 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 250 גרם גבינה לבנה 9% או 5%
  • למילוי:
  • כ-100 זיתים ירוקים מגולענים
  • ציפוי:
  • 100 גרם שומשום

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה או במעבד מזון את הקמח, המלח, החמאה/מרגרינה והגבינה ומאחדים לבצק. הבצק מעט דביק בשלב הזה.
  • 2. עוטפים את הבצק בניילון ושומרים במקרר כמה שעות, אפשר יום-יומיים.
  • 3. קורצים מהבצק כמות של כפית בערך, לוקחים זית מגולען, עוטפים אותו בבצק ומגלגלים ביד לכדור קטן שנסגר ומכסה לגמרי את הזית.
  • 4. שמים את השומשום בצלחת שטוחה, מגלגלים את הכדור בשומשום תוך הידוק, עד שיצופה לגמרי מכל הכיוונים.
  • 5. מכינים כך כדורים מכל כמות הבצק ומניחים אותם בצפיפות בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
  • 6. אופים בחום גבוה 200° כ-30 דקות, עד להזהבה קלה (הכדורים האפויים צריכים להישאר די בהירים).
  • 7. מגישים חם או קר. לאחר צינון הכדורים אפשר לשמור אותם בכלי אטום יומיים, או להקפיא ולחמם בתנור לפני הגשה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם