וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיני פאי במילוי ריבת חלב

מיני-פאי קטנים ומעלפים, שדורשים הרבה תשומת לב ועדינות, אבל התוצאה שווה, ועוד איך. לדעתי זה הכי טעים במילוי ריבת חלב, אבל אפשר למלא בעוד גם ב: נוטלה (כמו בתמונה), ממרח שוקולד/ממרח חלבה/ממרח אגוזים, ריבה ועוד.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

מיני פאי ריבת חלב ( סמדר ולטר ). מערכת וואלה!
מיני פאי ריבת חלב ( סמדר ולטר )

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כף ברנדי או ליקר בהיר אחר
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל (לא תופח)
  • למילוי: ריבת חלב לפי הצורך
  • * תבנית 12 שקעים בגודל סטנדרטי. רצוי מאוד מסיליקון- זה יקל מאוד על הוצאת המיני-פאי. אבל אפשר גם תבנית שקעים רגילה או תבניות חד-פעמיות קטנות של מאפינס, מנייר או אלומיניום. בכל מקרה לא צריך לשמן את התבנית.
  • * צריך גם כלי קטן ועגול עם דפנות גבוהות, בקוטר 2-3 ס"מ, כדי ליצור שקע. אני השתמשתי בכוסית מידה של 1/8 כוס, אפשר למשל גם כוסית פלסטיק מהסוג שמקבלים עם סירופ נגד שיעול (שטופה היטב, כמובן).

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את כל החומרים (חוץ מהמילוי), רק עד שמתקבל בצק אחיד וקצת דביק (אבל לא נדבק לידיים).
  • 3. מחלקים את הבצק ל-12 יח' שוות ושמים כל חלק בשקע. בעזרת האצבעות משטחים ומיישרים את פני הבצק.
  • 4. אופים 20-25 דקות, או עד שהבצק בגוון זהוב-בהיר בלבד (הוא לא אמור להשחים), די יציב למגע ועדיין קצת רך (לוחצים ממש בזהירות כי זה נמעך).
  • מוציאים מהתנור ומיד יוצרים בכל אחד שקע בעזרת הכלי הקטן. מניחים בצד ולא נוגעים עד שזה מתקרר לגמרי. זהירות זה מתפורר.
  • 5. מחלצים בזהירות רבה מהתבנית (אפשר להפוך בזהירות את התבנית על משטח ישר ולתת טפיחה קלה וזה ישתחרר). ממלאים כל שקע במילוי שבחרתם ומגישים. שומרים בטמפ' החדר או במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully