קראמבל תפוחים

מתכון של השף צחי בוקששתר, 'בלאק בורגר'.

קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח
קרמבל תפוחים של רשת בלק בורגר (יח"צ)

מצרכים

  • חומרים ל-8 מנות:
  • 2 כוסות קמח
  • כוס סוכר חום
  • ½ כוס קוואקר (שיבולת שועל)
  • ¾ כוס חמאה מומסת
  • כוס סוכר רגיל
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼ כפית מלח
  • 6 תפוחים
  • ½ כפית קינמון טחון
  • או½ מקל ווניל
  • ¼ לימון
  • תבנית חסינת אש גדולה – או תבניות אישיות. ב- blackמשתמשים בקערות מרק.

אופן ההכנה

  • 1. את התפוחים קולפים, מוציאים את הליבה ופורסים בעובי אחיד. סוחטים מעליהם מיץ מהלימון ובוזקים סוכר רגיל. מוסיפים קינמון או את גרגרי הווניל ומשאירים בקערה.
  • 2. מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים עם להב הפלדה את הקמח עם הסוכר החום, הקוואקר והחמאה. מעבירים 1/3 מהכמות לתבניות ומשטחים דק-דק בידיים. את שאר הבצק מצננים במקרר.
  • 3. מניחים את התפוחים במסננת מעל סיר קטן לכמה דקות, מוסיפים לנוזלים קורנפלור, טורפים ומוסיפים גם ½ כוס מים רותחים. מרתיחים תוך טריפה. מצננים מעט ומערבבים את התפוחים במרק שנוצר.יוצקים לתבנית / תבניות.
  • 4. מפוררים מעל את שאר הבצק, מחממים תנור לחום 180 מעלות ואופים לצבע זהוב, כמעט שעה.
  • 5. מגישים את הקראמבל חמים – והכי טעים עם גלידה וניל ליד, שכל סועד מניח על המנה והיא נמסה לאט.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם