נושאים חמים

קרפ סוזט - חביתיות תפוז בוערות

מתכון מתוך "ספר הבישול הקטן גדול"

קרפ סוזט מתוך ספר הבישול הקטן גדול (מערכת וואלה!)
קרפ סוזט מתוך ספר הבישול הקטן גדול (מערכת וואלה!)

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 1 כמות מתכון קרפים בסיסי (מתכון משמאל)
  • 9 כפות גראנד מארינייר
  • 12 קוביות סוכר
  • 1 תפוז
  • 1 לימון
  • 125 גרם חמאה
  • 250 מ"ל מיץ תפוזים טרי
  • 1 כף קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת
  • 4 כפות סוכר לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מכינים בלילה ומוסיפים 1 כף ליקר לתערובת.
  • 2. משפשפים את קוביות הסוכר בלימון ובתפוז ומניחים בצד 15 דקות. הסוכר מתבשם כך בשמן הדרים.
  • 3. בסיר גדול מניחים קוביות סוכר עם חמאה, מיץ תפוזים, קליפת תפוז וקליפת לימון ומחממים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מבשלים 5 דקות ומוסיפים 4 כפות ליקר.
  • 4. טובלים כל קרפ ברוטב, מקפלים לארבע ומניחים על צלחת הגשה חסינת אש. זורים סוכר ויוצקים את שאר הליקר.
  • 5. בזהירות רבה, באמצעות גפרור ארוך, מדליקים את הליקר, מגישים בוער.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים