מערכת וואלה!

פלאפל

מתכון של השף גדעון קסה, רשת מסעדות אווזי

פלאפל של אווזי (יח
פלאפל של אווזי (יח"צ)

מצרכים

  • חומרים להכנת כ-50 כדורים :
  • 1/2 ק"ג גרגירים חומוס (שהושרו לילה שלם במים)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 100 גר' קמח
  • 75 גר' שומשום
  • 5-6 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס סודה לשתייה
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפיות כמון
  • 1 כף שאטה גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מסננים את גרגירי החומוס תוך שטיפה במים זורמים.
  • 2. שוטפים היטב את הירק.
  • 3. טוחנים במעבד מזון את גרגירי החומוס ולאחר מכן מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה ושיני השום.
  • 4. ממשיכים לטחון כ- דקה וחצי ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  • 5. במקביל בסיר רחב מחממים שמן לטיגון לחום בינוני.
  • 6. מהתערובת שנוצרה יוצרים כדור בעזרת כף ומכשיר להכנת כדורים.
  • 7. מכניסים לשמן עמוק בטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה.
  • 8. מוציאים את כדור הפלאפל בעזרת כף מחוררת לצלחת מרופדת נייר סופג.
  • 9. לבצע בדיקת טעמים - להוסיף תבלינים במידת הצורך.
  • 10. להמשיך לטגן את שאר הכדורים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם