מערכת וואלה!

מלבי

מתכון של השף גדעון קסה, רשת אווזי

מלבי של מסעדת אווזי (יח
מלבי של מסעדת אווזי (יח"צ)

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • למלבי:
  • 500 גר' קצפת צמחית
  • 80 גר' קורנפלור
  • 500 מ"ל (כ- 2/3 1 כוסות) מים
  • 10 כפות סוכר
  • 2 כפות מי ורדים (או מי שושנים)
  • 6 תבניות אישיות של 150 גר'
  • לסירופ:
  • 2/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מי ורדים
  • 1 כפית צבע מאכל אדום
  • לקישוט:
  • 100 גר' בוטנים קצוצים גס
  • 100 גר' שבבי קוקוס

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלבי: יוצקים לתוך סיר ( 2-3 ליטר) את קצפת, הסוכר, הקורנפלור ומי הורדים.
  • 2. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה, ממשיכים לערבב דקה או שתיים ומכבים את האש.
  • 3. מוזגים לתוך התבניות האישיות.
  • 4. מכניסים למקרר למשך 45 דקות.
  • 5. מכינים את הסירופ: יוצקים לתוך סיר קטן את הסוכר, המים, מי הורדים וצבע המאכל.
  • 6. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. (בזהירות).
  • לאחר מס' דקות מורידים מהאש.
  • 7. יש להגיש את הסירופ קר.
  • 8. מכינים את הקישוט: מפזרים במחבת את הבוטנים ושבבי הקוקוס, ומערבבים כל כמה שניות עד שהתערובת הופכת לזהובה יש להוריד מהאש.
  • 9. הגשה: הופכים את המלבי על צלחת, בוזקים את סירופ מעל המלבי, מפזרים את תערובת הבוטנים ושבבי הקוקוס הקלויים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם