דורעם גונט, הארץ

סהרוני שקדים פריכים

עוגיות עשירות שיספקו גיוון של צורה וטעם לצד כוס הקפה

מצרכים

  • חומרים ל-32 יחידות:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כוסות וחצי קמח תופח
  • 3/4 כוס שקדים טחונים גס
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר לזרייה

אופן ההכנה

  • 1. במעבד מזון קטן מעבדים את החמאה עם הסוכר, החלמון והמלח. מוסיפים את המים והקמח ומעבדים קצרות. אוספים לכדור בצק ומטמיעים לתוכו בצורה אחידה את השקדים וקליפת הלימון. מניחים לכשעה במקרר.
  • 2. חותכים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור. על משטח מקומח משטחים את הכדור בידיים, ואז מרדדים במערוך לעלה עגול בעובי של 3-4 מילימטר. בסכין חדה או בגלגלת חותכים את העיגול לשמונה משולשים (כמו שחותכים פיצה). מגלגלים כל משולש, מחלקו החיצוני הרחב ועד הקודקוד, ליצירת סהרון. מעבירים את הסהרונים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא מצופפים את הסהרונים בתבנית, כדי לאפשר להם לתפוח).
  • 3. מורחים את הסהרונים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים עליהם אבקת סוכר. אופים בחום של 190 מעלות עד שהסהרונים מזהיבים קלות (20-25 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת, כדי למנוע הזעה. זורים על הסהרונים המוכנים עוד אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם