עוגת שוקולד ליום הולדת

שלושת היסודות החשובים לעוגת שוקולד מעולה הם: מכינים אותה עם שוקולד אמיתי, לא מייבשים אותה באפייה ארוכה מדי ואוכלים אותה טרייה ביום ההכנה. העוגה הזאת מהירה ופשוטה מספיק להכנה ברגע האחרון

מצרכים

  • חומרים לתבנית מלבנית 34x24 ס"מ:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • קורט מלח
  • 5 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כוס קמח תופח
  • לציפוי שוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס שמנת מתוקה לקצפת

אופן ההכנה

  • 1. ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל אדים או בזהירות במיקרוגל. מערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה, ומוסיפים את המלח.
  • 2. בקערה גדולה מקציפים את הביצים והסוכר עד שהתערובת תפוחה מאוד ובהירה (לפחות 5 דקות הקצפה במהירות גבוהה במיקסר חשמלי).
  • 3. מקפלים את השוקולד לתערובת הביצים והסוכר. מקפלים פנימה גם את שני סוגי הקמח, עד שהם נבלעים לגמרי בתערובת.
  • 4. אופים בחום של 180 מעלות, רק עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (כ-30 דקות). מוציאים את העוגה מהתנור מיד בתום האפייה, כדי שלא תתייבש. מניחים לעוגה להצטנן.
  • 5. מכינים את הציפוי: מחממים את השוקולד והשמנת בסיר קטן או במיקרוגל, עד שהשוקולד נמס. מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים על העוגה. מניחים לציפוי להתקרר לפני שמקשטים את העוגה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם