וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חמין ברזילאי

הגרסה הברזילאית לתבשיל החמין המסורתי כוללת - כמו בכל דבר בברזיל - הרבה מאוד בשר. המתכון באדיבות השף מיקי זוארץ, ממעדניית "בלדי".

מתכון מאת: מיקי זוארץ, מערכת וואלה

קדירה. ShutterStock
קדירה

מצרכים למתכון

  • ל-5 מנות:
  • 1 ק"ג שעועית שחורה
  • 8 תפוחי-אדמה בינוניים חתוכים לפרוסות עבות
  • 8 גזרים חתוכים גס
  • 8 בצלים
  • 5 עלי דפנה
  • 3 כפות שמן זית
  • כ-1 ק"ג נתחי עוף (כרעיים)
  • 750 גרם צלעות בקר
  • 500 גרם נקניקיות צ'וריסוס
  • 10 שיני שום טרי (5 שיניים שלמות ו-5 שיניים כתושות)

אופן ההכנה

  • 1. את השעועית משרים למשך לילה. מכניסים לסיר ומבשלים בכמות כפולה של מים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה מאוד כשעה וחצי או עד שהשעועית מתרככת. מערבבים מדי פעם.
  • 2. מוסיפים לשעועית את תפוחי-האדמה, הגזרים, רבעי הבצלים ועלי הדפנה, מביאים שוב לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 3. במחבת גדולה מחממים את השמן ומשחימים (לפי הסדר) את נתחי העוף והבשר, הנקניקיות, הבצל הקצוץ והשום.
  • 4. מעבירים הכול לסיר השעועית והירקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מביאים לרתיחה ומבשלים יחד חמש שעות לפחות או מציבים על פלטה חשמלית או בתנור בחום נמוך ללילה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully