נושאים חמים

מאפה עלי סיגר במילוי גבינות ומה שיש

במתכון הזה השתמשתי בחצילים קלויים וגבינות. אפשר למלא במה שאוהבים. בטטה, תפו"א, פטריות, כרישה, תרד, להוסיף עשבים ירוקים ולהשתמש בגבינות קשות ורכות כאוות נפשכם

עלי סיגר במילוי חצילים קלויים , בולגרית וקשקבל (דנה מלמד)
עלי סיגר במילוי חצילים קלויים , בולגרית וקשקבל (דנה מלמד)

מצרכים

  • חומרים: (לתבנית קטנה של 20 ס"מ)
  • 6-8 עלי סיגר מופשרים
  • למילוי חציל ובולגרית:
  • תוכן של חציל אחד (קולים בגריל או על אש פתוחה ומוציאים את התוכן)
  • 100 גרם בולגרית מפוררת
  • 100 גרם קשקבל מגוררת
  • 1 גביע קוטג'
  • מלח, פלפל
  • ביצה
  • שמן זית
  • למילוי בטטה וגבינת שמנת:
  • תוכן של בטטה שבושלה במיקרו 5 דקות בקליפתה
  • 200 גרם גבינת שמנת
  • 100 גר' גבינת פטה כבשים
  • 50 גר' קשקבל מגוררת
  • צרור עירית קצוצה
  • פלפל שחור גרוס בנדיבות
  • מלח
  • לבלילה:
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל לבן
  • מעט אגוז מוסקט
  • פרמזן מגוררת (לפיזור למעלה)
  • שבבי שקדים או צנוברים לפיזור למעלה (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  • 2. מערבבים בקערה את מחית החציל או הבטטה, הגבינות, התבלינים והעשבים
  • 3. פורשים עלי סיגר על השיש ומברישים בשמן זית. מורחים כל עלה במלית ומגלגלים לגליל. ממשיכים כך עם כל העלים.
  • 4. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ בשמן זית. מגלגלים כל גליל לצורת שבלול ומניחים בתבנית בצפיפות.
  • 5. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה פרט לפרמזן ויוצקים על השבלולים. מפזרים פרמזן ושקדים (או צנוברים).
  • 6. אופים כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים