דאל (תבשיל עדשים)

המתכון באדיבות מסעדת אינדירה. הדאל הוא נזיד עדשים הודי עשיר בטעמו והוא מהווה את אחת ממנות הבסיס הנפוצות בתת יבשת. מומלץ לאכול חם מהסיר לצד אורז לבן

עדשים (ShutterStock)
עדשים (ShutterStock)

מצרכים

  • חומרים ל- 5 מנות:
  • 1 ק"ג עדשים כתומות שהושרו במים למשך כשעתיים
  • שמן
  • 300 גרם בצל לבן קצוץ
  • 200 גרם עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • 7 שיני שום קצוצות
  • כף גדושה של ג'ינג'ר מגורר
  • צ'ילי אדום קצוץ
  • כף קארי
  • כפית כורכום
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, הג'ינג'ר, ואת הצ'ילי ומטגנים לדקה נוספת.
  • 2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מתבלים בקארי, הכורכום, והפלפל וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העדשים, מטגנים למשך מספר דקות תוך ערבוב מתמיד. מכסים את התבשיל במים ומכסים את הסיר לבישול על אש נמוכה למשך כשעה וחצי.
  • 3. תוך כדי בישול פותחים את הסיר ומערבבים מעת לעת. לאחר כשעה וחצי טועמים, מתבלים במלח ומשלימים טעם על פי הצורך.
  • לקראת ההגשה, מוסיפים לתבשיל את הכוסברה הקצוצה ומגישים חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם