וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלי עוף עם קינואה וירקות עם עשבי תיבול ארומטיים

מתכון מאת: רויטל אביכזר ראובני,ziman2@netvision.net.il

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 6 שוקיים עוף שטופים ונקיים
  • 2 כוסות קינואה
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 4 בצלים בינוניים
  • 1 גמבה גדולה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 בטטות
  • 3 גזרים בינוניים
  • 1 ראש סלרי
  • 2 כפות סילאן תמרים
  • 1 כף מרק עוף
  • פלפל
  • זעפרן
  • קינמון
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה

  • 1. יש לשטוף את שוקי העוף ולנגבם במגבת
  • 2. לקצוץ את הבצלים דק , את הבטטות והגזר לגרד בפומפייה . את ראש הסלרי לחתוך לקוביות קטנות .
  • 3. לחמם את השמן בסיר עמוק ולטגן את שוקי העוף עד להזהבה . להוציא את שוקי העוף המוזהבים מהסיר ולהניחם על צלחת .
  • 4. להוסיף את הבצל לשמן שבו טוגנו השוקי עוף עד להזהבה , להוסיף לפי הסדר את קוביות הגמבה לשתיים שלוש דקות לאחר מכן להוסיף את קוביות הסלרי לעוד 2 דקות של טיגון ואת הבטטות והגזר המגורד להוסיף לאחר מכן ולטגן עוד כ 5 דקות .
  • 5. על הכל יש לצקת את 2 כפות הסילאן .
  • 6. להוסיף את הקינואה ולטגן - בשלב זה מתחיל כבר אידוי מאחר והירקות מפרישים מים עוד כ 4 דקות .
  • 7. להניח את שוקי העוף המטוגנים על הקינואה ,לשפוך מים רותחים עד לכסוי פני העוף והקינואה (בערך 2 ס"מ מעל גובה הקינואה והעוף). להוסיף את התבלינים , בכוונה לא ציינתי כמות של כפית או קורט של תבלין זה או אחר , מאחר וכל אחד וטעמו האישי שלו .
  • 8. לכסות ולבשל על אש נמוכה במשך כ 35-40 דקות .

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully