מערכת וואלה!

קיש פטריות

מתכון באדיבות קפה אוסישקין

קיש פטריות של קפה אוסישקין (יח
קיש פטריות של קפה אוסישקין (יח"צ)

מצרכים

  • לקלתית:
  • 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ורבע כוס קמח
  • 1 ביצה
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 2 בצלים
  • 2 סלסלות של פטריות שמפניון
  • 20 גר' חמאה
  • 4 ביצים
  • 2 קרטונים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • חבילת גבינת חלומי
  • 3 כפות קמח
  • מלח, פלפל לפי הטעם האישי

אופן ההכנה

  • 1. לקלתית- מערבבים את החמאה עם המלח. להוסיף את הביצה, מים וקמח. מעבדים היטב עד קבלת בצק אחיד. עוטפיםבנילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
  • 2. מלית הבצל- להמיס את החמאה בסיר קטן או מחבת ולטגן קלות את הבצל, להוסיף את הפטריות החתוכות עד שכל הנוזלים מהפטריות נגמרו.
  • 3. בקערה מערבבים את הביצים עם שמנת מתוקה ומוסיפים את הקמח. מערבבים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 4. בקערה נפרדת מגרדים גס את גבינת החלומי.
  • 5. מרדדים את הבצק לתבניות אישיות או תבנית אחת גדולה, על הבצק מניחים שכבה של הפטריות, עליה חופן של הגבינה ועל הגבינה את בלילת הביצים.
  • 6. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד קבלת גוון זהוב.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם