וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שוקולד עם פצפוצי עוגיה

מתכון מאת: יזהר אננייב,izhar_ananiev@hotmail.com

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • 200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 3 חלמונים
  • 100 גרם אגוזים קצוצים דק מכל סוג, אפשר סוג אחד או עירוב של כמה.
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח רגיל
  • 100 גרם פיצפוצי שוקולד מריר/חלב

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערת המיקסר קוביות חמאה רכה, אבקת סוכר וקורט מלח. מעבדים עם וו הגיטרה למשחה אחידה. מוסיפים חלמונים, אחד-אחד, ומעבדים לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומעבדים עוד קצת.
  • 2. מוסיפים בבת אחת את הקמח ומעבדים קצרות רק עד לקבלת בצק. אם הבצק יבש ולא מתחבר, מוסיפים קצת מים קרים, ואם הוא דביק מדי, מוסיפים קצת קמח. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים, אפשר עד 6 שעות.
  • 3. כשרוצים לאפות, מחממים את התנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומסדרים על התבנית- אפשר בצפיפות יחסית, העוגיות לא תופחות הרבה. אופים כ-10 דקות, או עד שהעוגיות זהובות. מצננים לגמרי ושומרים בכלי אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully