אטריות אורז עם עוף וירקות

אטריות האורז דקות כל כך, שדי להן בהשריה במים קרים ובבישול קצר יחד עם העוף והירקות. אם יש מנדולינה, נוח מאוד להשתמש בה לחיתוך הירקות. ארוחה שלמה, חמוצה-חריפה בסגנון תאילנדי, בווק אחד

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • 400-500 גרם (חבילה גדולה אחת, הגודל משתנה מחברה לחברה) אטריות אורז דקיקות
  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1 פלפלון צ'ילי אדום חריף, קצוץ לקוביות זעירות (או לפי הטעם)
  • 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בגודל ביס
  • 200 גרם גזר (כשני גזרים בינוניים), קלופים וחתוכים לגפרורים דקים
  • 2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 150 גרם כרוב אדום (אפשר גם לבן, אבל זה פחות יפה), חתוך לרצועות דקיקות
  • 350 גרם (סלסילה אחת) נבטים סיניים
  • 3 בצלים ירוקים, חתוכים לפרוסות אלכסוניות דקות
  • צרור בינוני של עלי כוסברה, קצוצים
  • לרוטב:
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס רוטב דגים
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה משרים את האטריות במים קרים כחצי שעה. מערבבים בקערית את כל חומרי הרוטב, עד שהסוכר נמס.
  • 2. מחממים את השמן בווק גדול. כשהשמן חם מאוד, מטגנים כמה שניות את הצ'ילי ומוסיפים גם את העוף. מקפיצים כמה דקות, רק עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוציאים את העוף מהווק ושומרים בקערה בצד.
  • 3. מוודאים שנותר מעט שמן בווק (אם לא - מוסיפים כף או שתיים). מוסיפים לסיר את הגזר והבצל ומטגנים שתי דקות. מסננים את האטריות מהמים ומוסיפים לווק, יחד עם הכרוב הרוטב. מבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית-גבוהה, עד שהאטריות כמעט מוכנות (כחמש דקות). מוסיפים את הנבטים והעוף המטוגן, מערבבים היטב וממשיכים לבשל כשתי דקות נוספות.
  • 4. מגישים בקערות עמוקות, עם שפע של בצל ירוק וכוסברה קצוצה, בקבוק של רוטב סויה מתוק (קיקאפ מניס) לזילוף וזוג מקלות אכילה סיניים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם