דורעם גונט, הארץ

קיש פטריות וטונה

פטריות, שמנת ובצק הם תמיד שילוב מנצח. כאן בתוספת טעם רקע של טונה ובצל ירוק

מצרכים

  • חומרים לתבנית מלבנית 30x20 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 20 גרם חמאה
  • 200 גרם פטריות חורש (פורטבלו), פרוסות
  • 200 גרם פטריות שמפיניות, פרוסות
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 קופסה קטנה (160 גרם) טונה משומרת
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים לפירורים את החמאה, שני סוגי הקמח והמלח. מוסיפים שתי כפות מים ומעבדים קצרות. אוספים לכדור בצק (אם צריך, מוסיפים כף מים שלישית).
  • 2. משטחים את הבצק בידיים בתחתית של תבנית משומנת בחמאה ומקומחת (אפשר להיעזר בכוס עגולה כדי לרדד את הבצק בתוך התבנית. דוחפים את הבצק אל השוליים, כדי ליצור דפנות בגובה כ-2 ס"מ. מנקבים את הבצק במזלג.
  • 3. אופים את הקלתית, ללא המילוי, בחום של 180 מעלות למשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 4. מכינים את המילוי: במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מטגנים את פרוסות הפטריות ועלי התימין, רק עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן (3-4 דקות). מורידים מהאש.
  • 5. טורפים בקערה את הביצים והשמנת המתוקה. מוסיפים את הטונה, הבצל הירוק והפטריות, ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה.
  • 6. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ופניו משחימים קלות (40-50 דקות). מוציאים מהתנור ומניחים ל-20 דקות לפחות לפני שפורסים ומגישים. הכי טעים כשפושר.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם