נושאים חמים

קליפות אבטיח מסוכרות

מצרכים

  • 1 ק"ג קליפות אבטיח
  • 1 ק"ג סוכר לבן
  • 2 ליטר מים מינרליים
  • מיץ מ-2 לימונים טריים
  • פלפל שאטה קטן יבש
  • 1 עגבנייה שלוקה וקלופה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים את האבטיח לשניים, מקודקוד לקודקוד, ופורסים כל חצי לשמונה פלחים. מפרידים את האדום מהקליפה, כאשר ההפרדה מתבצעת בתוך השטח האדום של הפרי ומותירה ציפוי אדום דק על הקליפה הירוקה, שכבת צבע שתתעצם כתוצאה מן הזיגוג. חוצים כל קליפה לרוחבה לשני חלקים שווים. מקלפים את הירוק הכהה המכסה את הירוק-בהיר.
  • 2. מוזגים את המים לסיר פלדה גדול, מוסיפים את הסוכר ואת הפלפל, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הקליפות, מרתיחים שוב ומנמיכים את האש כך שהנוזלים לא יישברו. אם הנוזלים לא מכסים בנפחם את הקליפות ומגיעים לגובה של כ-4 ס"מ מעל פניהן, מוסיפים עוד מים וסוכר ביחס של 1.5 מים ל-1 סוכר.
  • 3. מוסיפים את העגבנייה, יש לה תפקיד מכריע שאותו תגלו במלים המסיימות את המתכון ותטעמו בעוד יום. בינתיים תסתפקו במידע שקליפות האבטיח בניגוד לקליפות הפומלה אינן נושאות שמנים אתריים המתפרשים בנו כארומות לימוניות, ומתיקות הסירופ אינה נתקלת בהתנגדות טעמים שאמורה ליצור בהם שכבות עומק. העגבנייה אמורה לאזן את המונוטוניות של המתיקות (הלימון שיתווסף לקראת סיום עוסק ביכולתו של סירופ הסוכר להסמיך מבלי להפוך גרגרי).
  • 4. הסירופ רותח ומצטמצם, גובהו יורד אל גובה פני הקליפות, הרתיחה גוברת, מנמיכים את האש, סוחטים את הלימונים, נעמדים מעל הסיר עם כף ומרווים את קליפות אבטיח המזדקרות מעל הסירופ הסמיך.
  • 5. חלפו כשעתיים מאז הרתיחה הראשונה, התהליך עומד להסתיים, קליפות האבטיח נדמות שקופות במעטפת החיצונית ולבנות בליבתן. למעשה הזיגוג כמעט הושלם והלובן הוא שיקוף קצף הרתיחה של הסירופ בליבת הקליפה, בעוד השכבה האדומה המצפה את פנים הקליפה מעצימה את צבעה.
  • 6. בועיות הסירופ מתרבות והקצף שמכסה כעת את פני הסיר מסתיר את הקליפות הקבורות תחתיו. מנמיכים את האש למינימום וממתינים כשבע דקות מבלי להתערב. מכבים את האש, הקצף נעלם והקליפות המזוגגות נגלות לעין. ניתן לשמור בצנצנת בתוך הסירופ, או לסנן מהסירופ, להניח על קרש עבודה ולייבש בשמש - מרמלדה של אבטיח.
  • 7. חלף יום. נוגסים במרמלדה, מרקמה זהה למצב דמיוני שבו אתם נוגסים בבשרו של סלמון שהתקרב אליכם יתר על המידה בקרקעית פיורד. משהו בעגבנייה שבכלל התגלגלה בטעות לסיר, ולא הצלחנו להשלים עם נוכחותה בזיגוג, הנציח בקליפות המזוגגות את טעם הים שכלל לא שייך אליהן. כנראה שחקרנו במופלא מאיתנו

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים