ריבת לימונים

המרירות הקלה של קליפת הלימון וחמיצות הפרי מאזנים בצורה מושלמת את מתיקות הסוכר ויוצרים יחד מרקחת פשוטה וטעימה ביותר

מצרכים

  • לכ-1.5 ק"ג ריבה:
  • 1 ק"ג לימונים
  • 1 ק"ג סוכר
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את הלימונים עם הקליפה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ. מוציאים את הגרעינים מהלימונים ושומרים אותם בצד. צוררים את הגרעינים בשקית בד קטנה או במסננת תה סגורה.
  • 2. בכמה פעימות במעבד מזון קוצצים את הלימונים לפיסות קטנות (אך לא למשחה). שמים בסיר את הלימונים הקצוצים, הסוכר, המים והשקית עם גרעיני הלימון (הפקטין הרב שבגרעינים מסייע לקרישת הריבה).
  • 3. מביאים לרתיחה קלה ביותר ומבשלים, ללא מכסה, עד שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה (כשעה). כדי לבדוק את הסמיכות מניחים בתחילת הבישול צלוחית במקפיא. מעבירים כפית מהריבה לצלוחית הקפואה ומחזירים למקפיא ל-2-3 דקות. כשהריבה קרה בודקים באצבע שהיא נקרשה ואינה נוזלית עוד.
  • 4. מעבירים את הריבה בעודה חמה לצנצנות מעוקרות. אם נוצר ואקום בצנצנת והיא עוקרה כראוי, הריבה אמורה להחזיק מעמד לפחות שנתיים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם