נושאים חמים

שבלולי שמרים ממולאים פלפלים וחצילים

מאפים שמנמנים, חמים וריחניים, במילוי עז טעם של ירקות קלויים וגבינת עזים

מצרכים

  • חומרים ל-6 מנות:
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 2/3 כוס מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • למילוי:
  • 3 פלפלים אדומים, קלויים, מנוקים מגרעינים וקלופים
  • 3 פלפלים צהובים, קלויים, מנוקים מגרעינים וקלופים
  • 1 חציל בגודל בינוני, פרוס לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, משוח בשמן זית וקלוי בתנור
  • 1/2 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 200 גרם (גליל) גבינת עזים חצי קשה, חתוכה לקוביות של כחצי ס"מ
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לציפוי:
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום, קצח או תערובת שלהם

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים עד שנוצר בצק. לשים על משטח עבודה מקומח במשך כחמש דקות. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח שעה. מפילים את הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה נוספת (אם יש מכונת לחם, מכניסים לתוכה את כל החומרים ומפעילים על תוכנית בצק).
  • 2. מכינים את המילוי: קוצצים לקוביות בגודל כס"מ את שני סוגי הפלפלים ופרוסות החציל הקלויים ומערבבים בקערה. מוסיפים את הבצל, הגבינה ושמן הזית, ומתבלים במעט מלח (הגבינה מלוחה) ובפלפל.
  • 3. מכינים את השבלולים: מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים. מרדדים חתיכת בצק לעלה דק בגודל כ-20X10 ס"מ. מניחים שישית מהמילוי כתלולית לאורכו של הבצק. עוטפים את המילוי בבצק כך שיתקבל גליל מוארך וממולא. מהדקים היטב את הבצק כדי שהמילוי לא יברח באפייה. מפתלים את הגליל סביב עצמו לצורת שבלול, ושוב צובטים ומהדקים. מכינים כך את כל השבלולים. מניחים את השבלולים המוכנים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מקומח במרווחים גדולים זה מזה. מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של 15-30 דקות.
  • 4. ממש לפני האפייה, מושחים את השבלולים בביצה טרופה ומפזרים עליהם מעט שומשום או קצח. אופים בחום של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב (35-40 דקות). אוכלים סמוך לאפייה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים