אבי שטייניץ, על השולחן

דלעת צלויה בסילאן, תימין, צ’ילי וקצת ערמונים

השילוב הגאוני בין דלעת, סילאן, תימין וכוכבי אניס הוא חותם מובהק ומקורי של המטבח הישראלי החדש

דלעת (ShutterStock)
דלעת (ShutterStock)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
  • 1/3 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס לטבעות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 6 ענפי תימין
  • 3 מקלות קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 150 גרם ערמונים קלופים ארוזים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מערבבים את כל החומרים מלבד הערמונים בתבנית ואופים כ-30 דקות.
  • 3. מוסיפים את הערמונים, מזגגים אותם בנוזלי הצלייה שבתבנית ואופים 10-5 דקות נוספות, עד שהדלעת שחומה ומקורמלת.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם