דלעת צלויה בסילאן, תימין, צ’ילי וקצת ערמונים

השילוב הגאוני בין דלעת, סילאן, תימין וכוכבי אניס הוא חותם מובהק ומקורי של המטבח הישראלי החדש

דלעת (ShutterStock)
דלעת (ShutterStock)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1 ק”ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס”מ
  • 1/3 כוס סילאן
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס לטבעות
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 6 ענפי תימין
  • 3 מקלות קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • 150 גרם ערמונים קלופים ארוזים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מערבבים את כל החומרים מלבד הערמונים בתבנית ואופים כ-30 דקות.
  • 3. מוסיפים את הערמונים, מזגגים אותם בנוזלי הצלייה שבתבנית ואופים 10-5 דקות נוספות, עד שהדלעת שחומה ומקורמלת.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם