ישראל אהרוני ושאול אברון, על השולחן

מרק גריסי פנינה

מתוך הספר: "בישול איטלקי", ישראל אהרוני ושאול אברון

מרק (ShutterStock)
מרק (ShutterStock)

מצרכים

  • 300 גרם שעועית (רצוי מנומרת)
  • 1/2 כוס שמן זית 1
  • בצל גדול, קצוץ דק 1
  • גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים דק
  • 2 עד 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 מקל קינמון
  • 5 עלי מרווה טריים
  • 4 עגבניות קצוצות
  • 4 כוסות מרק צח או מים
  • 300 גרם גריסי פנינה, שטופים היטב
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השעועית בהרבה מים למשך הלילה.
  • 2. מבשלים את השעועית עם 5 כוסות מים על אש קטנה כשעה וחצי, עד שהיא רכה.
  • 3. מחממים בסיר את שמן הזית, ומטגנים בו את הבצל, הגזר והסלרי על אש קטנה כ-10 דקות. מוסיפים את השום, הקינמון, עלי המרווה והעגבניות, ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מסירים מהאש.
  • 4. שמים את השעועית במעבד מזון עם להב המתכת, מוסיפים את תוכן הסיר ומרסקים למחית חלקה. מחזירים לסיר, ומוסיפים את המרק או המים.
  • 5. מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה, ממליחים ומפלפלים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
  • 6. מרק זה סמיך מאוד, ויש להגישו חם אך לא רותח, עם הרבה שמן זית משובח המטופטף מעל ועם לחם כפרי.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם