מרק קרם שורשים

המרק עשוי משאריות מרק בסיסי

מרק קרם שורשים (דנה מלמד)
מרק קרם שורשים (דנה מלמד)

מצרכים

  • למרק הראשי – מרק ירקות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 5 גזרים
  • בטטה גדולה קלופה
  • כ 500 גר' דלעת
  • 3 שורשי פטרוזיליה קלופים
  • 3 ראשי סלרי קלופים
  • 2 ארטישוק ירושלמי קלופים (לא חובה)
  • 1 בצל גדול קלוף
  • 1 כרישה – החלק הלבן (של כ3 ס"מ)
  • 10 שיני שום
  • צרור טימין טרי
  • צרור פטרוזיליה
  • כמה עלי סלרי
  • 2 עלי דפנה
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • אגוז מוסקט טרי מגורר
  • כוס יין לבן חצי יבש
  • מים בכמות שתכסה את הירקות
  • למרק עצמו:
  • 3 שורשי פטרוזיליה מהמרק
  • 3 ראשי סלרי מהמרק
  • 2 ארטישוק ירושלמי מהמרק (לא חובה)
  • כרישה מהמרק
  • כמה שיני שום מהמרק
  • כוס שמנת מתוקה
  • 2 כוסות נוזל מהמרק
  • מלח, פלפל, מוסקט – לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. חותכים גס את כל הירקות.
  • 2. בסיר גדול ממיסים שמן זית וחמאה.
  • 3. מוסיפים את הבצל, הכרישה, השום, הגזרים, הבטטה, הדלעת, שורשי הפטרוזיליה, שורשי הסלרי, ארטישוק ירושלמי ומטגנים עד שכל הירקות מזהיבים קלות. מערבבים מידי פעם בכף עץ.
  • 4. מכסים את הירקות במים. מוסיפים את העשבים ועלי הדפנה ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.
  • 5. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שכל הירכות רכים והנוזל בסיר הצטמצם. (שעה – שעה וחצי).
  • 6. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לקרם חלק.
  • 7. יוצקים לסיר קטן, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
  • 8. טועמים, מתבלים לפי הצורך ומסירים מהאש.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם