פסטרמה הודו בדבש ופפריקה

מצרכים

  • ל-1 ק"ג פסטרמה:
  • חצי חזה הודו, במשקל של כקילוגרם (אומרים שהודיה נקבה טעימה יותר), נקי מעור, שומן וגידים (כדאי להיעזר בקצב)
  • לנוזל כבישה:
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • לציפוי:
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור, שבור גס

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות (אם אין זמן, מדלגים על שלב זה. אפשרות נוספת היא להשרות את החזה ל-24 שעות בתערובת הדבש והפפריקה, במקום בנוזל הכבישה). מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק.
  • 2. מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר. אם יש זמן, משהים לשעה עד 24 שעות במקרר.
  • 3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. מניחים את הבשר במרכז התבנית, רצוי מעל רשת הגבהה (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר). צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי (כשעה ורבע). לאחר כמחצית השעה מוציאים מהתנור ומרטיבים את הבשר בנוזל שבתחתית התבנית.
  • 4. מוציאים מהתנור ומחכים לפחות 10 דקות לפני הפריסה. פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת. אוכלים חם או פושר, כמנה עיקרית או כמילוי קר לכריכים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם