חני פרבר, על השולחן

"מפרום" חצילים

זה לא מפרום, וזה לא מוסקה, אלא חיבור של שניהם, שנולד במסעדה העיראקית של משה באור יהודה. חוץ מפלפל ומלח, יש כאן בהרט עיראקי, שנקנה בחנות התבלינים העיראקיים, ליד המסעדה. בבהרט כאן יש פלפל אנגלי, קינמון, מוסקט והרבה יותר ציפורן ממה שמקובל להכניס לבהרט

חצילים (ShutterStock)
חצילים (ShutterStock)

מצרכים

  • 2 חצילים
  • 600 גרם בשר בקר (צוואר), טחון פעמיים
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפיות בהרט
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 2 ביצים טרופות
  • קמח
  • שמן
  • לרוטב:
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 2-3 פלפלים חריפים, קצוצים
  • 1 כוס עלי סלרי, קצוצים
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות ("טל")
  • 1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה

  • 1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 15 מ"מ, ולכל פרוסה פותחים "פה גדול". ממליחים ומניחים במסננת לשעה. שוטפים ומייבשים היטב.
  • 2.בקערה מערבבים היטב בשר, לחם, בצל, פטרוזיליה, בהרט, מלח ופלפל. נוטלים מהתערובת קציצה, משטחים וטומנים ב"פה" של החציל. ממלאים כך את כל פרוסות החציל.
  • 3. מחממים שמן במחבת רחבה. טובלים את החצילים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים עד שהחצילים מזהיבים מעט.
  • 4. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם פלפל חריף ועלי סלרי, עד שהבצל הופך שקוף מעט. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק ועגבניות, ומתבלים. מטביעים את החצילים הממולאים ברוטב ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה ורבע. מגישים חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם