חטיף בריאות
באדיבות 'לחם טאטי'
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ביגה:
- 60 גר' קמח
- 60 גר' מים
- לאצבעות בריאות:
- 180 גר' קמח שיפון
- 120 גר' קמח לבן
- 230 גר' מים
- 2 גר' שמרים יבשים
- 9 גר' מלח
- 85 גר' דבש
- תערובת הפירות:
- 170 גר' תפוחים מיובשים
- 130 גר' צימוקים
- 75 גר' אגוזי פקאן
אופן ההכנה
- 1. יום לפני הכנת העוגיות מכינים ביגה: מערבבים את הקמח והמים. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומשהים במקרר ל-24 שעות.
- 2. יום לאחר מכן מערבבים את כל חומרי העוגיות עם תערובת הביגה.
- 3. מוסיפים את תערובת הפירות ומערבבים עד שיוצאת עיסה אחידה.
- 4. מחלקים לאצבעות ארוכות על גבי תבנית אפייה עם נייר אפייה ומחכים כשעתיים שיתפח.
- 5. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפ' 250 מעלות, מורידים ל 230 מעלות ואופים כ 15 דקות.