נושאים חמים

תפוחי אדמה ממולאים בבשר

השף חיים כהן וחברו הטוב, ד"ר אלי לנדאו עם מתכון לתפוחי אדמה הממולאים בבשר נימוח. להכנת המתכון נחוץ סיר גדול ושטוח או תבנית, בעיקר כי תפוחי האדמה תופסים לא מעט מקום.

תפוחי אדמה ממולאים בבשר (דניאל לילה)
תפוחי אדמה ממולאים בבשר (דניאל לילה)

מצרכים

  • תריסר תפוחי אדמה בינוניים
  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • כפית גרגרי כוסברה כתושים
  • כפית חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
  • 1 קילו עגבניות (רצוי כאלה קלופות מקופסה) מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון
  • עלים של צרור קטן בזיליקום
  • 5 שיני שום קצוצות גס

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את תפוחי האדמה. חותכים להם את הקצוות ובעזרת כף פאריסאית מרוקנים את תוכנם תוך השארת דפנות דקים. מניחים על האש סיר גדול עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים 20 דקות.
  • 2. בינתיים נותנים בסיר (או בתבנית) שלוש כפות שמן זית ומטגנים בו את השום והבזיליקום עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את העגבניות, ממליחים מעט, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.
  • 3. בקערה בינונית מערבבים את הבשר, הבצל, גרגרי כוסברה כתושים, כפית חומץ בלסמי, חצי כוס מים, מלח, פלפל וכף שמן זית.
  • 4. מסננים את תפוחי האדמה, מצננים וממלאים בתערובת הבשר בלי לדחוס. אם נשארות שאריות מילוי, מפזרים אותן בסיר העגבניות.
  • 5. מניחים את תפוחי האדמה בסיר (או התבנית) כשהפתח כלפי מעלה. יוצקים על כל תפוח אדמה כף מרוטב העגבניות. מכסים במכסה (או, במקרה של התבנית, ברדיד נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור, שחומם ל-180 מעלות. אופים חצי שעה. אחרי רבע שעה פותחים, מסירים את המכסה ויוצקים לכל תפוח אדמה עוד כף של רוטב. ברבע השעה האחרונה אופים ללא מכסה.
  • 6. מגישים חם.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים