וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי סולת בעגבניות ופרמז'ן

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

ניוקי סולת עם בצל, עגבניות ופרמז'ן. דנה מלמד
ניוקי סולת עם בצל, עגבניות ופרמז'ן

מצרכים למתכון

  • 1 ליטר חלב
  • כף מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט מוסקט טרי מגורר
  • כף טימין טרי קצוץ (לא חובה)
  • 2 כפות פרמז'ן מגוררת
  • כוס וחצי סולת
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות חמאה
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות (רצוי ללא גרעינים)
  • 5 עלי בזיליקום טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פרמז'ן לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים בסיר את החלב. מוסיפים מלח, פלפל, מוסקט, טימין (אם רוצים) ופרמז'ן.
  • 2. מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת בזרם דקיק ככל האפשר. מערבבים תוך כדי כל הזמן, עד שמתקבלת עיסה.
  • 3. מכבים את האש ומוסיפים את החלמונים תוך כדי טריפה.
  • 4. משמנים בחמאה נייר אפיה ומניחים אל משטח עבודה.
  • 5. משטחים את התערובת על גבי הנייר בצורה אחידה, כך שיתקבל בצק בעובי של כ1 ס"מ. (אפשר להעזר במערוך).
  • 6. קורצים עיגולים קטנים ומניחים בצד. (אפשר להקפיא חלק מהכמות או לשמור במקרר יומיים).
  • 7. מחממים במחבת את החמאה עם מעט שמן זית. מטגנים קלות את עיגולי הסולת (הניוקי) עד שהם זהובים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  • 8. מוסיפים למחבת שמן זית ומזהיבים את הבצל. מוסיפים עגבניות, בזיליקום ומלח. מערבבים ומטגנים כדקה. מחזירים למחבת את הניוקי ומקפיצים הכל יחד.
  • 9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים פרמז'ן בנדיבות.
  • גיוונים: אפשר להוסיף למנה כדורי בייבי מוצרלה, קליפת לימון מגוררת ועוד עלים ירוקים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully