- 1. מתחילים עם הלביבות: יוצרים עיסה מכל המרכיבים ומטגנים קלות במעט שמן משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג.
-
- 2. מרתיחים בסיר מים עם מלח. מבשלים את האורז חמש דקות. מסננים ומתבלים.
-
- 3. מחממים בסיר מעט שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את התמרים ומתבלים בכמון, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור וסילאן. מערבבים עד שהבצל מקבל גוון חום אדמדם.
-
- 4. מוסיפים את הבשר וצורבים אותו משני הצדדים. זורים מלח ופלפל. מניחים בקרקעית הסיר, בשכנות לבשר את ראשי השום.
-
- 5. מכסים את הכל בפרוסות דקות של בייקון או חזה אווז.
-
- 6. מוסיפים לסיר את החומוס ועליו מניחים תפוחי אדמה ובטטה ואם רוצים אז גם ביצים. מתבלים במלח, פלפל פפריקה ומעט כמון.
-
- 7. מכניסים את האורז החצי מבושל לשקית קוקי ומניחים למעלה. מסביב מסדרים את הלביבות.
-
- 8. יוצקים מים עד למעלה ומביאים לרתיחה.
-
- 9. מעבירים לבישול של שעה על להבה הכי נמוכה שיש.
-
- 10. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות לכל הלילה ואולי אפילו עד הצהרים. צריך לבקר את הסיר מידי פעם ולהרגיש מה קורה בתוכו כדי לדעת שהוא מוכן.