אורלי פלאי-ברונשטיין וניר דודק, על השולחן

פטריות ממולאות

מנה שעושה הרבה כבוד לפטריות. מוגשת חמה על מרק יוגורט קר. מתוך "המטבח הצמחוני של על השולחן"

פטריות ממולאות (על השולחן , דו לב)
פטריות ממולאות (על השולחן , דו לב)

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 10 פטריות פורטובלו או שמפיניון גדולות
  • למלית:
  • 1 בצל קצוץ
  • שמן זית
  • 3 פרוסות לחם מפוררות
  • 1 כף מחית פטריות בניחוח כמהין (להשיג במעדניות)
  • 1 כפית עלי תימין
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2. מוציאים את הרגליים מ-6 פטריות, קוצצים עם יתר ה-4 ושומרים.
  • 3. מכינים את המלית: מטגנים בצל במחבת עם שמן עד ששחום. מוסיפים פטריות קצוצות, פירורי לחם, מחית פטריות ותימין, מתבלים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
  • 4. מורידים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה ופרמזן ומצננים מעט.
  • 5. ממלאים ואופים: מברישים את 6 הפטריות מכל הצדדים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל. ממלאים אותן במלית.
  • 6. אופים 20 דקות עד שהן משחימות יפה.
  • ואפשר להגיש על מרק קר של סלק ויוגורט
  • מערבבים 3 גביעי יוגורט עם 2 סלקים מבושלים (נמכרים בוואקום) וחתוכים לקוביות. מתבלים במלח ופלפל שחור טחון טרי וכמה טיפות שמן זית.
  • יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומניחים עליו את הפטריות החמות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם