וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית

ב"מסה" התקיימה תחרות בישול פנימית בין הטבחים על המנה הכי טובה שהמרכיבים העיקריים בה הם עוף ורוטב סויה

מתכון מאת: מאיר אלאלוף, מערכת וואלה

לזניה פתוחה של כנפיים עם קרם כרובית וסלט אספרגוס.
לזניה פתוחה של כנפיים עם קרם כרובית וסלט אספרגוס

מצרכים למתכון

  • לבצק פסטה

    • 250גרםקמח דורום
    • 250גרםקמח לבן
    • 25חלמונים
    • 5גרםמלח
  • לקרם

    • 1כרובית
    • 1ליטרחלב
    • 100מ״לשמנת חמוצה
    • גרידת לימון מלימון אחד
    • 4יחידותכנפי עוף
    • 40גרםבשר בריזאולה חתוך לרצועות דקות
    • 4עגבניות מקולפות ומגולענות
    • 1כוסשמן זית
    • 1כפיתסוכר
    • 1כפיתמלח
    • 1כףטימין
    • 1כףסויה
    • 5ערמונים קלויים
    • 5עלי מרווה
  • לסלט

    • 2אספרגוס
    • 50גרםשקדים ירוקים מקולפים
    • 1כפיתזרעי כוסברה
    • מלח
    • מיץ לימון
    • שמן כמהין
    • ½כפיתפפריקה מתוקה

אופן ההכנה

איך מכינים לזניה פתוחה של כנפיים וקרם כרובית?

  • 1
    מכינים טוויל עוף: את העור של העוף מתבלים במעט מלח ופפריקהמ. ניחים בין שני ניירות פרגמנט ומרדדים לקבלת עור דק מאוד. מכניסים לתנור ב-100 מעלות כ-3 שעות עד שהעור פריך וקשה. חותכים לטווילים באורך 10 ס"מ על 2 ס"מ.
  • 2
    מכינים את הפסטה: לשים את כל מרכיבי בצק הפסטה עד לקבלת בצק אחיד ורך. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 3
    מכינים את קרם הכרובית: חותכים את הכרובית לחתיכות גסות, מניחים בסיר, מכסים בחלב, מוסיפים את גרידת הלימון ומבשלים עד ריכוך. מסננים מהחלב וטוחנים עם מעט שמנת מחוממת, מיץ לימון ומלח.
  • 4
    את העגבניות המקולפות חותכים לרבעים, מניחים בתבנית עם שמן זית, מלח, טימין וסוכר ואופים ב-130 מעלות כשעה. מסננים מהשמן ושומרים בקירור.
  • 5
    את הכנפיים צולים על גריל. מצננים ומפרידים את הבשר מהעצמות. שומרים בצד.
  • 6
    את האספרגוסים מקלפים מהחלק החיצוני ואז בעזרת הקולפן, מגלפים את האספרגוס לכל אורכו ליצירת פרוסות דקות של אספרגוס. שומרים בקירור.
  • 7
    את בצק הפסטה מרדדים וחותכים לדפים בגודל 15 ס"מ על 15 ס"מ. מבשלים דפי פסטה במים רותחים, מוציאים לקערה ומשמנים עם מעט שמן זית.
  • 8
    מקפיצים את בשר הכנפיים עם מרווה, ערמונים, עגבניות לחות, סויה ובריזאולה.
  • 9
    מניחים דף פסטה מבושל על צלחת, מעל שמים כף גדושה של קרם כרובית ואת תערובת בשר הכנפיים. מכסים בעוד דף פסטה. מערבבים את רצועות האספרגוס עם השקדים, זרעי כוסברה, מיץ לימון ומלח. מניחים את הסלט על הלזניה, מעל את טוויל העוף ומטפטפים כמה טיפות של שמן כמהין על המנה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully