וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה טבעוני במרק חומוס

אורן גולדפינגר לוקח את הקובה המרוקני המוכר, ונותן לו טוויסט צמחוני: במקום מילוי הבשר - פטריות ובצל, או מילוי של שבבי סויה, טעים לא פחות.

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה!

קובה במרק חומוס. דנה מאירזון
קובה במרק חומוס

מצרכים למתכון

  • למעטפת:
  • 2 כוסות סולת מלאה (אפשר גם רגילה)
  • כף שמן
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס מים
  • קערת מים
  • למילוי פטריות:
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית בהרט
  • למילוי סויה:
  • 1/2 כוס שבבי סויה (להשיג ברשתות אורגניות)
  • 3/4 כוס מים רתוחים
  • 1 בצל
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה
  • כפית בהרט
  • 1/2 כפית קינמון
  • למרק חומוס:
  • כוס גרגירי חומוס מושרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל
  • 2 תפו"א קטנים
  • חופן גבעולי סלרי
  • 1/2 ליטר מים (+ עוד 1/4 ליטר להוספה במקרה הצורך)
  • כף כורכום
  • כף חוויאג' למרק
  • פלפל ומלח לפי הטעם
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה

  • 1. מניחים בצד קערה עם מים ודואגים לשמור על ידיים רטובות כל זמן ההכנה.
  • 2. מערבבים סולת עם שמן, מלח ופלפל בקערה ומוסיפים מים. לשים את התערובת ומניחים בצד לכמה דקות, עד שהבצק סופח את הנוזלים. הבצק אמור להיות רך אך לא מדי.
  • 3. לוקחים מעט מהבצק, מגלגלים לכדור ומשטחים על כף היד.
  • 4. מכינים מילוי בצל ופטריות: קוצצים את הבצל והפטריות.
  • 5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 6. או מכינים מילוי שבבי סויה: משרים את שבבי הסויה במים הרתוחים עד שהם מתרככים. שוטפים, מסננים וסוחטים היטב.
  • 7. מטגנים בצל, מוסיפים לו את הסויה והתבלינים ומקפיצים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 8. מגלגלים מעט מהמילוי לכדור ומניחים במרכז הבצק.
  • 9. עם היד השניה תופסים את המילוי, הופכים ומשחררים את היד האוחזת בבצק.
  • 10. אצבעות היד הפנויה צובטות את שולי הבצק וסוגרות אותו סביב המילוי.
  • 11. מהדקים ומגלגלים לכדור.
  • 12. מכינים את המרק: משרים את גרגירי החומוס במים ללילה, שוטפים ומסננים.
  • 13. קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד להזהבה. מוסיפים גבעולי סלרי וחומוס.
  • 14. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  • 15. מתבלים בכורכום, חוויאג', מלח ופלפל.
  • 16. מבשלים כשעה עד שהחומוס מתרכך.
  • 17. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ- 20 דקות.
  • 18. סוחטים לתוך המרק מיץ מחצי לימון.
  • 19. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully