נושאים חמים

קרמסלעך - פנקייקים לפסח מהמטבח המזרח אירופאי

כאשר הייתי ילדה, מעדן פסח אמיתי היה לאכול את הפנקייק האוורירי הזה שאימי הכינה. קראנו לפנקייקים הללו בוב'לה (כינוי חיבה לסבתא ביידיש), למרות שהם ידועים יותר בשם קרמסלעך.

פנקייקים לפסח מהמטבח המזרח אירופאי (יח
פנקייקים לפסח מהמטבח המזרח אירופאי (יח"צ)

מצרכים

  • ל-4-6 מנות:
  • 2 ביצים גדולות, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס קמח מצה
  • ¾ כוס מים
  • ¼ כוס שמן
  • 1-2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים במיקסר את החלבונים עד קבלת קצף קשה.
  • 2. בקערה אחרת, מערבבים את החלמונים עם המים. מוסיפים את המלח ואת קמח המצה – כף אחר כף - עד קבלת תערובת חלקה.
  • 3. מקפלים פנימה את הקצף לתערובת בזהירות.
  • 4. מחממים את השמן במחבת. כאשר חם, מניחים כפות מהתערובת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
  • 5. מפזרים סוכר מעל ומגישים מיד.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים