וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל עגבניות, ביצים ונקניק

השקשוקה הישראלית היא אכן דבר נהדר, אבל לאיטלקים יש אפילו גרסה טובה יותר: קבלו מתכון חם מהאש של מסעדת "רדיו רוסקו", המשלבת נקניק שעושה את כל ההבדל.

מתכון מאת: מערכת וואלה

תבשיל עגבניות, ביצים ונקניק איטלקי. שגיא בן יוסף,
תבשיל עגבניות, ביצים ונקניק איטלקי/שגיא בן יוסף

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • לרוטב עגבניות בסיסי:
  • רבע כוס שמן זית משובח
  • כ-2 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות
  • מלח ים
  • פלפל שחור
  • לתבשיל:
  • מעט שמן זית לטיגון
  • בצל לבן בינוני, קצוץ דק
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ
  • 20 עגבניות שרי חצויות
  • חצי כוס יין לבן
  • כפית פפריקה מתוקה
  • כפית סוכר
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 ביצים טריות
  • כ-150 גרם נקניק הרץ (אפשר גם קבנוס או סלמי)

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את רוטב העגבניות הבסיסי: בסיר עמוק וכבד מחממים את רבע כוס השמן. מוסיפים פנימה את העגבניות ומכסים.
  • 2. מבשלים כשעתיים על אש מאוד נמוכה. מתבלים במלח ופלפל.
  • 3. במחבת רחבה בעלת ידית ברזל מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל, והפלפל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  • 4. מוסיפים פנימה את עגבניות השרי והיין ומבשלים כדקה עד שהאלכוהול מתאדה מהסיר. מוסיפים את והתבלינים ואת רוטב העגבניות ומבשלים כעשר דקות. יש להקפיד לערבב על מנת למנוע מתחתית הסיר להישרף.
  • 5. שוברים פנימה בזהירות את הביצים, בזו אחר זו ובעדינות בעזרת כף עץ משקיעים את החלמונים. לאחר שהחלבון מתייצב מעט, מוסיפים את פרוסות הנקניק ומכניסים את המחבת לתנור בחום גבוה מאוד למשך כ-8 דקות.
  • 6. מגישים מיד עם לחם לבן טרי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully