נושאים חמים

אלפחורס

גלגלי סנדוויץ' ארגנטינאים ממולאים בריבת חלב ומצופים בקוקוס, בדיוק כמו שמוצאים בבואנוס אייריס. מתכון של מאפיית "ליליות בייקרי" בתל אביב.

אלפחורס של ליליות בייקרי (יח
אלפחורס של ליליות בייקרי (יח"צ , דניאל לילה)

מצרכים

  • 400 ג' חמאה
  • כוס סוכר
  • 2 יחידות ביצים גדולות
  • כוס וחצי קמח
  • 2 כוסות קורנפלור
  • חבילה אבקת אפייה
  • 100 גרם קוקוס קלוי

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם גיטרה.
  • 2. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב היטב עם המיקסר.
  • 3. מערבבים הכל ביחד עם קמח, קורנפלור ואבקת האפייה עד שנהיה בצק אחיד.
  • 4. את התערובת שמים בקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 5. מוציאים מקירור ומרדדים לעובי של 5 מ"מ.
  • 6. קורצים עיגולים בעזרת כוס - בעלת קוטר 3 ס"מ.
  • 7. מסדרים על מגש ואופים בחום של 160 מעלות כ-10-12 דקות.
  • 8. מצננים את הבצק האפוי בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
  • 9. ממלאים ריבת חלב על חצי מהעיגולים וסוגרים לצורת סנדוויץ' עם המחצית השנייה של העיגולים.
  • 10. מגלגלים בקוקוס קלוי ומגישים.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים