ניוקי דלעת

לניוקי דלעת יש צבע כתום נפלא, מרקם מעודן וטעם מתקתק נהדר.

מצרכים

  • ל–6 סועדים:
  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם ‏(משקל נטו‏) דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל במים על קליפתו
  • 1 חלמון
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
  • קמח ‏(רצוי דורום טחון פעמיים או קמח דק 00‏)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות הדלעת ומעט מלח. מטגנים על אש קטנה תוך ערבוב עד שהדלעת מתרככת לחלוטין. קולפים את תפוח האדמה המבושל, קוצצים גס ומוסיפים למחבת. ממשיכים דקה או שתיים בטיגון על להבה גבוהה עד שנוזלי הדלעת ותפוח האדמה מתאדים לחלוטין.
  • 2. מעבירים את תוכן המחבת לבלנדר, מעבדים לעיסה אחידה ומניחים לה להתקרר. מוסיפים את החלמון ומערבבים בעזרת כף עץ. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומערבבים שוב. מוסיפים בהדרגה, תוך ערבוב, חצי כוס קמח ומעבדים עד שנוצר בצק רך ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
  • 3. בסיר גדול, מביאים מים מומלחים קלות לרתיחה. מכינים מבצק הדלעת ניוקי קטנים ‏(קורצים בכפית, יוצרים גליל בעובי 1.5 ס"מ וחותכים אותו לניוקי קטנים או פשוט מגלגלים את הניוקי אחד־אחד על משטח מקומח - כל אחד יאמץ את השיטה החביבה עליו‏). מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים.
  • 4. במחבת גדולה ממיסים את החמאה יחד עם עלי המרווה. מטגנים דקה או שתיים.
  • 5. כשהניוקי צפים הם מוכנים. "דגים" אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם למחבת עם החמאה. מקפיצים דקה תוך ערבוב, מכבים את האש, ממתינים 2 דקות ומגישים. המהדרין מוסיפים עוד פרמזן. אנחנו מהדרין.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם