מערכת וואלה!

פלפל ממולא

מתכון של השפית מרסיה כצמן, שפית מסעדת bariba

פלפל שושקה ממולא (דניאל לילה)
פלפל שושקה ממולא (דניאל לילה)

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 2 פלפלים גדולים ואדומים
  • צרור עירית
  • 250 גרם גבינת עיזים
  • בצל סגול בינוני
  • לממרח החציל:
  • 1 חציל
  • 2 שיני שום
  • 4 עגבניות אדומות בשלות
  • 25 גרם אגוזי מלך
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן ההכנה

  • 1. בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית ואופים למשך 10 דקות.
  • 2. אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור – הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ- 4 דקות.
  • 3. מוציאים מהתנור, מניחים בקופסא ומעל סוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.
  • 4. קוצצים את העירית ואת הבצל. מערבבים עם גבינת העיזים.
  • 5. שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן – הקליפה שרופה והחציל בפנים רך.
  • 6. מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד.
  • 7. מכינים קולי עגבניות: מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות ומכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח.
  • 8. טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך. מוסיפים שמן זית ומתקנים תיבול.
  • 9. מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי ופותחים אותו כדף על קרש.
  • 10. מניחים כ-60 גרם מילוי בתוכו, ומגלגים את הפלפל.
  • 11. להגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם