פאי שוקולד בניחוח אגוזים
מתכון של תמי רוברג קונדיטורית מסעדת רוברג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לתבנית פאי בגודל 26 ס"מ
- לבצק פריך:
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה קרה (אפשר גם מחמאה)
- 300 גרם קמח
- 1 ביצה
- כפית תמצית וניל
- 20 גרם שקדים טחונים
- למילוי:
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 400 גרם שוקולד מריר
- 2 ביצים
- מעט ברנדי
- 50 גרם קרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
- 50 גרם קרוקנט שקדים/ בוטנים/ אגוזי לוז/ אפשר גם פקאן סיני
אופן ההכנה
- 1. במיקסר מערבלים סוכר, חמאה, ביצה ווניל יחד, עד לקבלת עיסה חלקה וקציפתית.
- 2. מוסיפים את הקמח יחד עם השקדים, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי).
- 3. מביאים את השמנת לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים לשמנת שוקולד.
- 4. מוסיפים את הביצים, הנוגט והברנדי תוך כדי ערבוב.
- 5. מרכיבים: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומעבירים לתוך תבנית פאי. מפזרים את הקרוקנט על התחתית ויוצקים את מילוי השוקולד.
- 6. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת שוליים זהובים ומילוי רוטט אך לא רך.