וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה בחושה עם פירות יבשים ורום

מתכון מאת: דודו אוטמזגין, מערכת וואלה!

עוגה בחושה עם פירות יבשים ורום. דרור כץ,
עוגה בחושה עם פירות יבשים ורום/דרור כץ

מצרכים למתכון

  • לתבנית קפיצית 24 ס"מ:
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 4 ביצים
  • 150 מ"ל רום כהה
  • 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
  • 100 גרם דובדבנים מסוכרים
  • 8 גרם אבקת אפייה
  • 100 גרם דבלים קצוצות
  • 100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
  • 100 גרם צימוקים בהירים מושרים שעתיים-שלוש ברום
  • 100 גרם צימוקים כהים
  • 100 גרם פקאנים
  • 30 גרם שקדים פרוסים
  • לסירופ:
  • 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף)מים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 30 מ"ל (2 כפות) רום כהה

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר.
  • 2. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים.
  • 3. מנקים בלקקן את דפנות המיקסר, מוסיפים את הרום ומערבבים.
  • 4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים.
  • 5. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
  • 6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים מעל את השקדים ואופים 45-50 מעלות בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות. (בודקים בעזרת קיסם או סכין שהעוגה מוכנה)
  • 7. מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר, מסירים מהאש ומצננים.
  • 8. מוסיפים את הרום ומערבבים.
  • 9. מוציאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה מיד את הסירופ. שומרים במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully