עוף עם כוסמת

ל-4 מנות: 4 כרעי עוף מחולקות, במשקל כולל של כק"ג 2 כפות שמן זית 1 בצל גדול (או שניים בינוניים), קלוף וקצוץ לקוביות קטנות 3 גזרים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות 3 מקלות סלרי, קצוצים לקוביות קטנות 10 עלי מרווה, קצוצים 1 כוס אגוזי מל

מצרכים

  • 1. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף. בסיר רחב וכבד שיכול להיכנס לתנור מחממים את השמן על אש בינונית. מטגנים בסבלנות את העוף, צד העור כלפי מטה, עד שהוא הופך זהוב ופריך. הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
  • 2. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים אל הסיר עם השמן שהפריש העוף את הבצל, הגזר והסלרי, ומטגנים עד שהירקות מתחילים להזהיב (7-10 דקות).
  • 3. מוסיפים אל הירקות את המרווה והאגוזים ומטגנים עוד דקה. מוסיפים גם את הכוסמת, מערבבים היטב ומוסיפים את המים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
  • 4. מניחים את העוף על הכוסמת והירקות בלי לערבב, מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 40 דקות. אוכלים את העוף עם תבשיל הירקות והכוסמת, אפשר עם זילוף של מיץ לימון.

אופן ההכנה

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

    קניות

    עבור לאתר המלא להורדת האפליקצייה
    חזור לאתר המותאם