וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תבשיל איטלקי של עוף ותפוחי אדמה

מתכון מאת: דנה מלמד ורוני דניאל, מערכת וואלה

דנה מלמד מארחת את רוני דניאל. ברני ארדוב
דנה מלמד מארחת את רוני דניאל

מצרכים למתכון

  • 3 כרעיים מופרדים או 8 שוקיים
  • שמן זית (לשימון העוף)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 10-12 שיני שום שלמות קלופות
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 2 כפות טימין מיובש
  • 2 ענפי רוזמרין (רק העלים)
  • 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות (כ1/2 1 ס"מ)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • מים רותחים

אופן ההכנה

  • 1. משמנים את חלקי העוף בשמן זית. מצפים את העוף היטב באורגנו וטימין מיובשים. מעסים היטב את חלקי העוף, גם מתחת לעור.
  • 2. מחממים שמן זית בסיר רחב.
  • 3. מועכים קלות מחצית משיני השום ומעבירים את כל השיניים לסיר עם השמן החם. מזהיבים קלות ומוסיפים את עלי הבזיליקום. מערבבים ומטגנים יחד כדקה.
  • 4. מניחים את חלקי העוף המתובלים (עם הצד של העור כלפי מטה) על שכבת השום והבזיליקום. מטגנים כחמש דקות ומוסיפים את היין הלבן. מביאים לרתיחה.
  • 5. מוסיפים מים רותחים כמעט בגובה העוף (המים לא צריכים לכסות את העוף).
  • 6. מוסיפים עלי רוזמרין, מלח ופלפל. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים חצי שעה.
  • 7. מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה על שכבת העוף, ומתבלים באורגנו, טימין, ומלח. מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ3/4 שעה, או עד שהכל רך ועסיסי.
  • 8. מגישים עם לחם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully