חמין פרסי
הסוד של החמין הפרסי נעוץ בעיקר בחיטה ובגריסי הפנינה, הסופחים את כל הנוזלים הנהדרים של הבשר שבושל במשך שעות, ומעניקים לתבשיל עומק וניחוח נפלא.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 700 גרם בשר בקר כתף
- 1/2 ק"ג עצמות
- 200 גרם חיטה
- 100 גרם גריסי פנינה
- 4 בצלים גדולים קצוצים
- 1 ק"ג לפת
- קינמון, כורכום, מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. משרים את החיטה והגריסים למשך הלילה.
- 2. מסננים את החיטה והגריסים ומטגנים אותם קלות בשמן.
- 3. מטגנים קלות את קוביות הבשר והעצמות במעט שמן.
- 4. מניחים את הגריסים והחיטה בתחתית הסיר. מניחים מעליהם את הבשר והעצמות, מוסיפים את התבלינים ומכסים במים.
- 5. מביאים לרתיחה ומניחים על הפלטה למשך הלילה.
- 6. בנפרד, פורסים את הבצלים ומטגנים עם מעט כורכום. שומרים את הבצל המטוגן בנפרד ומניחים אותו על החמין לפני ההגשה.