וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אורז לבן עם אגוזים וחומוס

לא יודעים מה להכין בימי פסח נטולי הגלוטן? אורן לוקסנבורג ממסעדת רוטשילד'ס קיטשן מספק מתכון נהדר ופשוט לארוחה כשרה וטעימה. מי צריך לחם?

מתכון מאת: אורן לוקסנבורג, מערכת וואלה

אורז לבן עם אגוזים, חומוס וכוסברה. דנה מאירזון
אורז לבן עם אגוזים, חומוס וכוסברה

מצרכים למתכון

  • 2 כוסות אורז ארוך (כגון – בסמטי / יסמין)
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • לשדרוג:
  • 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • 2 כפות פיסטוקים קצוצים גס
  • 1 כף צנוברים
  • גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה עד שהאורז הופך שקוף.
  • 2. מוסיפים את המלח ואת המים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17 דקות.
  • 3. מערבבים את כל המרכיבים של "שדרוג האורז" אל האורז החם, משאירים מכוסה (לא על האש) למשך 5 דקות ומגישים.
  • 4. אפשר לגוון עם סוגי האגוזים ולהחליף לאיזה אגוזים שרוצים, ואפשר להחליף את הכוסברה בנענע, פטרוזיליה, טרגון, זעתר, שילוב של חלקם או כולם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully