וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דובוש

מתכון מאת: דורעם גונט, .

קצף חלבונים. נמרוד סונדרס
קצף חלבונים

מצרכים למתכון

  • לעוגה מלבנית בגודל כ-15-28 ס"מ:
  • לבצק:
  • 7 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 3 חלמונים (את ארבעת החלמונים הנותרים שומרים לקרם השוקולד)
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס קמח תופח
  • לקרם השוקולד:
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 חלמונים (שנותרו מהחלבונים ששימשו לבצק)
  • לקרמל:
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

  • 1. בקערה נקייה וגדולה מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
  • 2. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • 3. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף מוצק ויציב (כ-7 דקות במיקסר חשמלי).
  • 4. מוסיפים את החלמונים, קליפת הלימון ומיץ הלימון, ומטמיעים אותם בתערובת.
  • 5. מוסיפים את הקמח ומקפלים אותו בעזרת מרית עד שייטמע בבלילה באופן אחיד. נזהרים שלא לשבור את הקצף.
  • 6. מרפדים שלוש תבניות תנור בגודל 35x30 ס"מ בנייר אפייה משומן בחמאה ומקומח (זה חשוב, כי הבצק דק ועדין, ואם הוא לא ישתחרר בקלות מהתבנית ומהנייר, יהיה קשה לעבוד אתו).
  • 7. יוצקים שליש מהבלילה לכל תבנית, ואופים בחום של 190 מעלות עד שהבצק מתחיל להזהיב (10-12 דקות).
  • 8. מוציאים את התבניות מהתנור, ומשאירים את הבצק להצטנן עם נייר האפייה.
  • 9. מכינים את קרם השוקולד: במעבד מזון או במיקסר מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר לתערובת אחידה.
  • 10. ממיסים את השוקולד עם המלח (על אדים או בזהירות במיקרוגל) ומוסיפים לתערובת.
  • 11. מוסיפים פנימה גם את החלמונים, ומערבבים לקרם אחיד.
  • 12. מרכיבים את העוגה: מקלפים בזהירות את נייר האפייה מהבצק האפוי, וחותכים כל יריעת בצק לרוחבה לשני חלקים.
  • 13. מניחים יריעת עוגה על צלחת או על קרש חיתוך.
  • 14. יוצקים חמישית מהקרם ומורחים בצורה אחידה.
  • 15. מכסים את הקרם ביריעת עוגה וחוזרים על הפעולה עם יתרת היריעות והקרם (מסיימים בעוגה). מהדקים בעדינות.
  • 16. מכינים את הקרמל: בסיר קטן וכבד מחממים את הסוכר והמים, עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. ממשיכים לבשל בלי לערבב ובלי להשאיר את הסיר ללא השגחה. כשנוצר קרמל שחום (אך לא שרוף!), מורידים את הסיר מהאש ויוצקים במהירות שכבת קרמל אחידה ודקה על יריעת העוגה העליונה (זהירות, הקרמל לוהט).
  • 17. שומרים את העוגה במקרר עד להגשה (אפשר גם להקפיא למשך כמה ימים ולהפשיר במקרר לילה לפני ההגשה).
  • 18. כדי לקבל שוליים ישרים ויפים, חותכים בעזרת סכין משוננת את שולי העוגה מסביב, כס"מ מכל צד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully