עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד ואגוזים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3/4 1 כוסות שיבולת שועל גסה (אפשר להמיר 1/2 כוס שיבולת שועל בנבט חיטה)
- 1 כוס קמח מלא
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס אגוזים (מלך/ברזיל/קשיו)
- 50 גרם שוקולד מריר
- 2 כפות קוקוס טחון
- 2 כפות שומשום מלא
- 2 כפות פשתן טחון עם 1/4 כוס מים .(במקום ביצה)
- 1/3 כוס שמן חמניות
- 1/3 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה, מלח, קוקוס, שומשום ומערבבים.
- 3. קוצצים את האגוזים והשוקולד ומוסיפים לתערובת.
- 4. טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים, מוסיפים לתערובת שמן וסוכר ומערבבים.
- 5. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות (יש להמנע מערבוב יתר).
- 6. יוצרים עוגיות, או משטחים את התערובת בתבנית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- 7. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
- 8. שומרים בכלי אטום