וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שיבולת שועל עם שוקולד ואגוזים

מתכון מאת: אורן גולדפינגר, מערכת וואלה

עוגיות קוואקר שוקולד. דנה מאירזון
עוגיות קוואקר שוקולד

מצרכים למתכון

  • 3/4 1 כוסות שיבולת שועל גסה (אפשר להמיר 1/2 כוס שיבולת שועל בנבט חיטה)
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כוס אגוזים (מלך/ברזיל/קשיו)
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות שומשום מלא
  • 2 כפות פשתן טחון עם 1/4 כוס מים .(במקום ביצה)
  • 1/3 כוס שמן חמניות
  • 1/3 כוס סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מנפים קמח לקערה, מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה, מלח, קוקוס, שומשום ומערבבים.
  • 3. קוצצים את האגוזים והשוקולד ומוסיפים לתערובת.
  • 4. טוחנים בבלנדר את הפשתן והמים, מוסיפים לתערובת שמן וסוכר ומערבבים.
  • 5. מוזגים את התערובת היבשה לרטובה, ובעזרת כף מאחדים את התערובות (יש להמנע מערבוב יתר).
  • 6. יוצרים עוגיות, או משטחים את התערובת בתבנית ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • 7. אופים במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
  • 8. שומרים בכלי אטום

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully