קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לקציצות:
- 800 גרם בשר טלה טרי וטחון (או תערובת בקר וטלה, מומלץ לבקש מהקצב תערובת פלדה עגל ופלדה טלה)
- 1 בצל סגול קצוץ דק
- 4 כפות פיסטוקים קצוצים
- כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 1 ביצה
- כפית שטוחה של מלח דק
- חצי כפית פלפל שחור
- קורט של קינמון, כורכום וכמון
- לרוטב לקציצות:
- רבע פלפל שאטה ירוק ללא גרעינים קצוץ
- 8 שיני שום שלמות
- רסק מ-4 עגבניות אדומות, רכות וקלופות
- מלח ופלפל
- לסלט קינואה:
- 1.5 כוס קינואה מבושלת
- חצי כוס עדשים ירוקות מבושלות
- 2 כפות עגבניות מיובשות רכות וקצוצות
- 2 כפות חמוציות מיובשות
- 4 דבלים, מנוקות מהחלק הקשה וקצוצות דק
- חצי כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
- 4 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה
- 1. מתחילים עם הרוטב: מאדים קלות את השום והשאטה בסיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 2. מכינים את תערובת הקציצות: שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים עם הידיים. טועמים ומתקנים תיבול.
- 3. יוצרים 15 כדורים מתערובת הקציצות ומעבירים אותם לרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. לפני ההגשה מבשלים כחמש דקות על אש גבוהה.
- 4. מכינים את סלט הקינואה: מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
- 5. מגישים: עורמים "גבעת" סלט על צלחת הגשה ומניחים מעל את הקציצות. אפשר לקשט בכוסברה או פטרוזיליה טרייה.